Biografie

Biografie en informatie over de muzikale loopbaan van componist en pianist Vincent Boot door de jaren heen.

2006:

Al op jonge leeftijd is pianist Vincent Boot begonnen met piano spelen. Zijn pianospel heeft hij zich grotendeels zelf aangeleerd door het naspelen van muziek die hij als kind op de radio hoorde.

In 2006 start Vincent met het geven van piano optredens op bruiloften, recepties en bij diverse andere bijzondere gelegenheden.

Ook start hij met het geven van piano Luisterconcerten met eigen werk.

Vincent geniet van zijn piano optredens en tot op de dag van vandaag treedt hij nog steeds met erg veel enthousiasme en plezier op.

2008:


CD Vince - Everything

In 2008 duikt Vincent de studio in met de producers Jan van Wieringen en Robin Veldman van Caro Emerald. Dat jaar released hij het debuutalbum “Everything” waarop de muzikale veelzijdigheid van Vincent goed te horen is.

Hij wordt muzikaal bijgestaan door een aantal professionele muzikanten, waaronder Ana Patan, guitariste en Bianca Jonkers, fluitiste.

Zijn zus Maaike Boot, grafisch ontwerpster (Little Smilemakers) ontwerpt de hoes en het CD-boekje van het album. Vincent krijgt veel positieve recensies op zijn debuut album en wordt geprezen om zijn muzikale veelzijdigheid.

Het album is verkrijgbaar op iTunes en bij andere online muziekwinkels en eenvoudig te bestellen op CD via deze website.

2009:

Kitty Valk zangeres
Het jaar dat de eerste samenwerking tot stand komt met de veelzijdige zangeres/actrice Kitty Valk.
Samen ontwikkelen zij het muzikale project “Vleugels van Bont”. Nederlandstalige luisterliedjes waar Kitty poëtische teksten voor schrijft en Vincent de muziek bij componeert.

Ook starten ze dat jaar met het geven van gezamenlijke optredens. Samen worden ze nog steeds volop geboekt voor optredens.

2010:Vincent Boot pianist en componist

Vincent wordt gevraagd voor het schrijven van de muziek voor de theaterproductie “New Energy Movers“.

De soundtrack bestaat uit een muzikale mix van Chillout, Ambient en Oosterse muziek met veel piano melodieën, zoals het dromerige “Universe of Peace” welk nummer intussen een vast onderdeel is geworden van zijn piano repertoire en bij veel mensen favouriet is.

2012:


In dit jaar start Vincent een bijzondere samenwerking met de bekende zangeres en presentatrice Sandra Reemer.

Sandra ontwikkelt samen met Vincent “De Muzikale Beleving”. Een lezing met muziek waarbij Sandra Reemer haar persoonlijke verhaal vertelt over persoonlijke ontwikkeling. Sandra wordt hierbij door Vincent muzikaal ondersteund met live piano muziek.

2014:

Sandra Reemer en Vincent brengen een Limited CD single uit van het Ave Maria (Bach Gounod). Daarop zijn twee versies te horen: een prachtige gitaar versie met gitarist Roel Jongenelen en een piano versie met Vincent.

De zus van Vincent, grafisch vormgever Maaike Boot ontwerpt wederom de hoes. Ook voor de Chillout piano single “The Guardian Angel” ontwerpt Maaike de cover die in dezelfde periode digitaal wordt uitgebracht.

2015:


Release van het instrumentale album “Junk DNA”, waarop het prachtige gitaarspel van Gugu Ghazarian te horen is op de funky tracks “Gugu Beats”, “Before the Fall”, “Funky Ship” en het bluesy nummer “Crossroads”. Vincent schreef en produceerde alle nummers.

Naast deze funky nummers vind je op Junk DNA ook de Chillout Lounge tracks “Vortex” en “The Healing Garden”.
Het album wordt afgesloten met het psychedelische titelnummer “Junk DNA”. De muzikale invloeden van Prince, waardoor Vincent erg is geïnspireerd, zijn duidelijk terug te horen op dit album.

2017:Vincent Boot The Soul Flowers

Vincent gaat terug naar de basis waar het muzikaal voor hem begon: improviseren.
Hij released het piano album “The Soul Flowers“. Op dit album zijn tien van Vincent zijn piano improvisaties te beluisteren. Deze pianostukken zijn nooit eerder door Vincent gespeeld en ter plekke door hem verzonnen. Het album is verkrijgbaar op iTunes en te bestellen op CD via de website.

Op dit moment werkt Vincent Boot aan een nieuw Chillout Lounge piano album “Tales From Atlantis” in samenwerking met de talentvolle Russische producer Konstantin Karpitsky dat binnenkort zal worden uitgebracht.