Biografie

2006:

Vincent Boot pianist Breda De Aker PuttenHet jaar dat ik begon met het geven van piano optredens op bruiloften, recepties en diverse andere speciale gelegenheden, wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds met erg veel plezier doe.

2008:

CD Vince - EverythingRelease debuutalbum “Everything” in samenwerking met de producers van Caro Emerald en met bijdrages van een aantal muzikanten, waaronder Ana Patan (guitariste, singer/songwriter) en Bianca Jonkers (professionele fluitiste).

Mijn zus Maaike Boot, grafisch ontwerpster (Little Smilemakers) ontwierp de hoes en het CD-boekje voor mijn album. Ik kreeg veel positieve recensies op mijn eerste album en werd geprezen om mijn muzikale veelzijdigheid. Klik hier om het album te beluisteren en/of te kopen.

2009:

Kitty Valk zangeresHet jaar dat de eerste samenwerking tot stand kwam met de zeer getalenteerde zangeres/actrice Kitty Valk. Samen namen wij het album “Zielenzucht” op, waar Kitty poëtische teksten voor schreef en ik de muziek bij componeerde. Dit was de start van een mooie samenwerking waar we tot op de dag van vandaag nog steeds van genieten.

We worden samen nog steeds volop geboekt voor optredens. Klik hier als u meer wilt weten over de mogelijkheden van onze gezamenlijke optredens.

2010:

CD Vince - New Energy MoversVoor het eerst in mijn carrière werd ik gevraagd voor het schrijven van muziek voor een theaterstuk. Het project had het thema spiritualiteit, waarvoor ik alle muziek componeerde. Een muzikale mix van chillout, ambient en wereldmuziek met heel veel piano melodieën, zoals het nummer “Universe of Peace”. Klik hier om de soundtrack te beluisteren en/of te kopen.

 

2012:

Sandra Reemer & Vincent Boot pianist

In dit jaar ontmoette ik Sandra Reemer en werkten we samen aan “De Muzikale Beleving” waar we samen erg veel plezier aan beleefden. Een exclusieve lezing van Sandra over persoonlijke groei, waarbij ik haar muzikaal ondersteunde. Het was een hele leerzame periode waarbij Sandra mij persoonlijke coaching gaf en waardoor ik meer vanuit mijn eigen kracht ben gaan werken.

2014:

 Sandra Reemer - Ave Maria - CD HOES-1 Maaike Boot Little Smilemakers Studio

Sandra Reemer brengt een limited CD single uit van Ave Maria (Bach Gounod), met daarop een prachtige gitaar versie door Roel Jongenelen en mijn piano versie. Mijn zus, grafisch vormgever Maaike Boot ontwierp de hoes  en voor mijn chillout single “The Guardian Angel” die in dezelfde periode digitaal werd uitgebracht.
Klik hier om “The Guardian Angel single te beluisteren en/of te kopen

2015:

Vincent Boot ft. Gugu - Gugu BeatsRelease van het instrumentale album “Junk DNA”, waarop het prachtige gitaarspel van Gugu Ghazarian te horen is op de funky tracks “Gugu Beats”, “Before the Fall”, “Funky Ship” en het bluesy nummer “Crossroads”. Gugu en ik nemen intussen samen nog steeds nieuw materiaal op dat in de toekomst zal verschijnen. Naast deze funky nummers vind je op Junk DNA ook de Chillout piano lounge tracks “Vortex” en “The Healing Garden”. Klik hier om het album te beluisteren en/of te kopen.

2017:

Vincent Boot The Soul FlowersOnlangs heb ik het piano improvisatie album “The Soul Flowers” uitgebracht. Klik hier om het album te beluisteren en/of te kopen.

Op dit moment werk ik aan een nieuw chillout piano lounge album in samenwerking met de talentvolle Russische producer Konstantin Karpitsky (“Eternal Love”) dat zal worden uitgebracht onder het Chillout label “Love Empire”.

Share